Workshops & muziekles

Op dit moment bestaat mijn aanbod uit de volgende workshops:

  • Ontspanning, rust, verstilling en meer verbinding met het eigen lichaam
  • Het uiten en in beweging brengen van opgeslagen pijn in het lichaam
  • Zangtherapie; stressvermindering en ademverdieping
  • Muziek, beeld en beweging in verbinding brengen met levensthema’s
  • Muzikaal verhaal voor kinderen

Ontspanning, rust, verstilling en meer verbinding met het eigen lichaam
Dit is een workshop van 1,5-2 uur. Hierbij werk ik veel met klankschalen (welke ook op het lichaam geplaatst worden), chrotta (een soort  cello) muziek welke trillingen in het lichaam teweeg brengt, ontspannende en verstillende liermuziek en doen we gezamenlijk een aantal adem verdiepende zang oefeningen. De workshop is er in zijn geheel op gericht om meer verbinding met het eigen lichaam te ervaren en tot rust en ontspanning te komen.

Het uiten en in beweging brengen van opgeslagen pijn in het lichaam
Ook dit is een workshop van 1,5-2 uur. Bij deze workshop gaan we oefeningen doen om ons te uiten en oude pijn naar boven te brengen en er uit te werken. Er wordt veel gewerkt met ademhaling, stem (begeleid met gitaar) en trommels. De workshop kan heel bevrijdend werken en nieuwe energie naar boven brengen en veel ruimte geven. Indien er behoefte aan is kunnen na het volgen van deze workshop nog een of enkele individuele sessies gedaan worden.

Zangtherapie; Stressvermindering en ademverdieping
Deze workshop kan als een eenmalige workshop van 1,5-2 uur gegeven worden of als een workshop-reeks van 6-8 keer ongeveer een uur waarbij ook thuis geoefend wordt en de oefeningen steeds meer effect zullen hebben. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei oefeningen die de adem kunnen verdiepen en meer vrijheid en ontspanning in de stem kunnen geven. Ervaring met zingen is niet nodig.

Muziek, beeld en beweging in verbinding brengen met levensthema’s
Dit is een workshopreeks van 4 keer ongeveer 1,5 uur. Er wordt met elkaar gesproken over belangrijke levensgebeurtenissen en gezocht naar levensthema’s. Vervolgens gaan we deze thema’s omzetten in beeld, in muziek en in beweging.

Muzikaal verhaal voor kinderen
Deze workshop duurt ongeveer 1-1,5 uur en kan zowel eenmalig als in een reeks van 4 keer gegeven worden. Leeftijd 6-10 jaar. Eerst vertel ik de kinderen een verhaal. Vervolgens gaan we met elkaar  het verhaal navertellen en daarbij klanken op verschillende instrumenten of met ons lichaam maken om het verhaal uit te werken en dieper te beleven. Hierna zal er nog variatie komen waarbij de kinderen lekker mogen gaan liggen of zitten met hun ogen dicht en ik de klanken herhaal. Op deze manier kunnen de kinderen het verhaal innerlijk herbeleven en voor zich zien en vaak ook tot rust en verstilling komen.

Heeft u vragen of interesse in een workshop dan kunt u contact met mij opnemen.

workshop warenar